Nyheter

Kongehuskjenner: Mette-Marit burde ikke ha reist

Carl-Erik Grimstad mener kronprinsessens surrogati-tur til India kan påvirke den politiske prosessen.

– Etter mitt skjønn burde hun ikke gjort dette. Jeg er usikker på hvorfor hun gjorde det. Er det fordi hun ikke har spurt de politiske myndighetene, eller er det dårlige råd fra sine nærmeste rådgivere? spør statsviter og kongehuskjenner Carl-Erik Grimstad.

LES OGSÅ: Støtter Mette-Marits surrogati-tur

Kontroversielt tema. Mandag ble det kjent at kronprinsessen dro til India i oktober for å ta hånd om nyfødte tvillinger som var født av en surrogatmor. Tvillingene er barna til et homofilt vennepar av Mette-Marit og Haakon. Den ene arbeider for kongehuset.

DELTA I DEBATTEN: Gir Mette Marit et signal til verden om at menneskehandel er etisk forsvarlig? Si din mening.

Ifølge Slottet var barna alene på sykehus mens fedrene ventet på visum. Kronprinsessen måtte, ifølge kommunikasjonssjef ved Slottet Marianne Hagen, selv ha visum for å reise.

– For meg handlet dette om to nyfødte barn som lå alene på et sykehus i Delhi. Jeg var den som kunne reise. For meg var det viktig å bidra med det jeg kunne gjøre, sa kronprinsessen i en pressemelding i går.

– Surrogati er et tema som er politisk kontroversielt. Tradisjonelt sett har Slottet holdt seg unna slike problemstillinger, sier Grimstad.

LES MER: Mette-Marit tok seg av surrogatibarn i India

– Kan bli problematisk. Han mener ikke at alt Slottet gjør må være politiske ukontroversielt, men understreker samtidig at det går en grense. Grimstad tror dette kan vise seg å bli problematisk.

– Hennes stemme i dette kan bidra til å påvirke den politiske prosessen. Da er vi inne i et felt hvor hennes symbolske rolle som landets kronprinsesse brukes i en praktisk politisk situasjon, sier Grimstad og fortsetter:

– Kronprinsessen har åpenbart ikke forstått sin rolle slik hun burde.

– Hvordan påvirker dette kronprinsessens omdømme?

– Publikum generelt vil synes dette er en fin, menneskelig handling. Men det gjør man fordi hun bruker barneargumentet. Kronprinsessen er ikke i en situasjon hvor hun kan ta på seg all verdens elendighet, mener Grimstad.

Vårt Land anbefaler

1

1

Mer fra: Nyheter