Nyheter

Takker Ropstad for innsatsen for barn

AVGANG: – Jeg har forståelse og respekt for hans vurdering, sier statsminister Erna Solberg (H) etter Kjell Ingolf Ropstads avgang.

Solberg hadde kalt inn til pressekonferanse for å orientere etter at barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) trakk seg som statsråd og KrF-leder lørdag.

Solberg trekker fram flere områder der Ropstad har satt spor: Barnefamilier har fått det bedre, styrket barnetrygden, innført fritidskortet og rullet ut en barnevernsreform.

Men Solberg forstår at Ropstad trekker seg:

– Det ville være vanskelig for ham både i regjering og som leder for KrF i den tiden han måtte rydde opp med skattemyndighetene, sier Solberg.

Hun er samtidig lei seg for at Ropstad måtte gå av, men sier at hans beslutning er god.

– Jeg synes dette er en utrolig trist sak. Jeg håper Kjell Ingolf rydder opp sammen med skatteetaten, og at han kan bidra med sitt store engasjement i Stortinget de neste fire årene.

Nestleder i KrF, Olaug Bollestad, overtar som barne- og familieminister etter at Ropstad trakk seg, opplyser statsministeren. Bollestad fortsetter også som landbruks- og matminister.

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen er journalist i nyhendeavdelinga i Vårt Land. Han har arbeidd i Vårt Land sidan 1992 og har tidlegare vore deskjournalist, vaktsjef, nyhendeleiar og samfunnsredaktør (nyhenderedaktør) i avisa. Han skriv særleg om asyl-, flyktning- og integreringspolitikk, oppvekst og utanriks – og konsekvensar av vedtak i regjeringa og Stortinget. Tips gjerne på: bjbj@vl.no

Vårt Land anbefaler

1

1

Mer fra: Nyheter