Nyheter

Tonje Brenna på nytt kåret til Norges mektigste kvinne

KÅRING: Ap-nestleder og arbeidsminister Tonje Brenna kåres av finansbladet Kapital til Norges mektigste kvinne for andre år på rad.

– Vi tenker på makt som noe negativt, men makt er egentlig det samme som mulighet til – og ansvar for – å endre noe til det bedre. Jeg liker å ha makt, fordi jeg liker å jobbe for forandring, sier Brenna til Kapital.

Bladet har listet opp dem de vurderer å være de 100 mektigste kvinnene i landet.

Uforandret topp fem

Mens Brenna topper listen, som i fjor, er også resten av topp fem uforandret.

Sentralbanksjef Ida Wolden Bache havner som nummer to, mens LO-leder Peggy Hessen Følsvik igjen blir nummer tre. Parlamentarisk leder i Ap, Rigmor Aasrud, havner på fjerdeplass, mens Sps parlamentariske leder Marit Arnstad blir nummer fem.

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) rykker opp fra sjuende til sjetteplass etter at Ingvild Kjerkol er ute av topp ti.

Dermed rykker også Høyre-leder Erna Solberg opp én plass fra i fjor til sjuendeplass.

Nykommere i topp 10

De tre siste plassene i topp 10 er nye: Anne Nafstad Lyftingsmo, som er regjeringsråd, altså øverste administrative sjef ved Statsministerens kontor, er nummer åtte, mens Frp-leder Sylvi Listhaug havner på niende plass.

Næringsminister Cecilie Myrseth (Ap) er nummer ti.

Kapital-redaktør Vibeke Holth, som er ansvarlig for kåringen, mener likestillingen har kommet veldig langt i både politikken og offentlig sektor.

– Blant annet besittes hele 60 prosent av landets topposisjoner i sentralforvaltningen, dvs. i stillinger som departementsråd, av kvinner. Og blant ekspedisjonssjefene, og som ledere av norske direktorater og tilsynsorganer, er kjønnsbalansen i dag tilnærmet 50/50, sier Holth.

----

Dette er Norges ti mektigste kvinner, ifølge bladet Kapital.

1. Tonje Brenna (36) – Arbeids- og inkluderingsminister. Nestleder i Arbeiderpartiet.

2. Ida Wolden Bache (51) – Sentralbanksjef og leder av hovedstyret og komiteen for pengepolitikk og finansiell stabilitet.

3. Peggy Hessen Følsvik (63) – LO-leder, medlem i sentralstyret til Ap og i Sparebank 1 Gruppen, samt styreleder i Forskningsstiftelsen Fafo.

4. Rigmor Aasrud (64) – Parlamentarisk leder (Ap), medlem av utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget (også den utvidede), valgkomiteen, Europautvalget og delegasjonen for forbindelser med EU-parlamentet.

5. Marit Arnstad (62) – Parlamentarisk leder (Sp), medlem av utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget (også den utvidede), valgkomiteen, Europautvalget og delegasjonen for forbindelser med EU-parlamentet.

6. Emilie Enger Mehl (31) – Justis- og beredskapsminister (Sp).

7. Erna Solberg (63) – Partileder i Høyre, medlem av utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget (også den utvidede), delegasjonen for forbindelser med EU-parlamentet og delegasjonen til det parlamentariske partnerskapet Asia-Europa.

8. Anne Nafstad Lyftingsmo (56) – Regjeringsråd, altså øverste administrative sjef ved Statsministerens kontor.

9. Sylvi Listhaug (46) – Partileder i Frp, medlem av utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget (også den utvidede) og medlem i Europautvalget.

10. Cecilie Myrseth (40) – Næringsminister og sentralstyremedlem (Ap).

----

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Mer fra: Nyheter