Religion

Ingvild er én av nesten 200 som vil bli langtidsmisjonærer

PROSESS: 192 stykker har i The Send-appen svart at de vil bli langtidsmisjonærer. – Et bra tall, mener misjonsforsker Tormod Engelsviken.

Under to uker etter misjonskonferansen ble arrangert i Telenor Arena er det foreløpig 192 mennesker som har sagt ja til å starte prosessen med å bli langtidsmisjonærer, ifølge tall arrangørene har delt med Vårt Land.

Ingvild Walestrand er én av dem.

– Jeg ville bekrefte ovenfor Gud at jeg er åpen for det han har for oss som familie, sier Walestrand.

27-åringen er gift, har to barn og lengter etter å kunne drive med misjonsarbeid på fulltid i et annet land.

«Ut i verden» var ett av seks misjonsfelt deltakerne på misjonskonferansen The Send kunne velge å respondere på, i The Send sin «respons-app».

Respons-appen skal mobilisere til handling for Gud, ved at man sier ja til å engasjere seg i misjonsarbeid.

Vil jobbe med unge

Walestrand har siden hun var ung voksen hatt lys til å leve etter det hun mener Gud har lagt på hjertet hennes. Det siste året har hun ledet disippeltreningsskolen til Ungdom i Oppdrag (UIO) i Kristiansand.

Disippeltreningsskolen, som forkortes DTS, består av tolv uker med undervisning, og deretter en misjonstur på ti uker til et annet land.

---

Resultatene fra The Send

  • 192 har svart at de vil starte prosessen med å bli langtidsmisjonærer.
  • 81 prosent av de som svarte er fra Norge, 19 prosent er fra andre land.
  • 100 av de 192 som har svart er født i 1998 eller tidligere.
  • Det er Ungdom i Oppdrag, Wycliffe, Frontiers og NLM Ung som skal følge opp respondentene.
  • Billettsalget til The Send endte på 9.377, og 120 000 har sett opptaket av misjonskonferansen.

---

Gjennom dette arbeidet har Walestrand fått jobbe med å lede unge i alderen 18 til 25 år, og dette har gitt mersmak.

– Jeg synes det er en gøy aldersgruppe å arbeide med, og jeg vil gjerne jobbe med unge mennesker når jeg blir langtidsmisjonær i utlandet, sier hun.

En god del av de vi snakker med vil først trenge mer trening og klargjøring før utreise

—  Yngvild Hofstad, Misjonsleder i Ungdom i Oppdrag

Ringer de interesserte

Dagene etter The Send har medarbeidere fra UIO, og samarbeidsorganisasjonene Frontiers, Wycliffe og NLM Ung, kontaktet de som har meldt sin interesse for langtidsmisjonering i The Send-appen.

Foto: Jørgen Røed/UIO.

– Vi har fått tak i omtrent to tredjedeler til nå, og inntrykket er at folk er takknemlige for at vi tar kontakt, sier misjonsleder i UIO, Yngvild Hofstad.

I første omgang kartlegger de ønskene til de som har meldt sin interesse. Deretter begynner jobben med å sette dem i videre kontakt med misjonsorganisasjonene, som da vil ha ansvar for å følge dem opp videre.

– Det er en gledelig nyhet at det er så mange som har vist sin interesse, men det er fortsatt en lang vei å gå før vi kan sende dem ut, sier daglig leder i Frontiers Norden, Jon Petter Feidal.

Misjonsorganisasjonen har rustet opp for å kunne følge opp de interesserte, kan Feidal opplyse. Det samme har UIO.

– Nå handler det om å finne en god fordeling mellom organisasjonene, og jeg synes samarbeidet på tvers er godt, sier Feidal.

De som har takket ja i appen er mellom 16 og 60 år, og det er derfor ikke alle som vil være klare til å reise ut med det første, ifølge Hofstad.

– En god del av de vi snakker med vil først trenge mer trening og klargjøring før utreise, sier Hofstad.

Likevel er det noen som vil være klare til å reise ut allerede til høsten.

På spørsmål om det er folk som har ombestemt seg i etterkant, svarer Hofstad at hun har inntrykk av at alle henvendelsene stort sett er bevisste valg.

UIO opplyser også at flere hundre har meldt interesse for kortere misjonsturer under The Send.

Bygge relasjoner

Det var da Walestrand selv dro på misjonstur til Midtøsten for to år siden, at det ble klart for henne at hun ville bli misjonær i et annet land, over tid.

– Å møte mennesker som absolutt ikke kjenner til hvem Jesus er, ga en iver etter å se flere få oppleve det jeg har fått gjennom troa mi, sier hun.

Foreløpig har ikke Walestrand og familien noen konkrete planer for hvor og når de vil reise ut, men de holder alle dører åpne.

– Vi ønsker å reise på kortere misjonsturer til Midtøsten fremover, for å bygge relasjoner og få kunnskap til senere utsending, sier Walestrand.

Et bra tall

Misjonsforsker og tidligere misjonær Tormod Engelsviken synes det er gledelig at det er nesten 200 stykker som vil starte prosessen med å bli langtidsmisjonærer.

De vil være med å dekke et behov, mener han.

Det var i underkant av 10.000 deltakere på The Send. At det nesten er 200 av disse som har meldt sin interesse for langtidsmisjonering synes Engelsviken er bra.

The Send Norge 2022 i Telenor Arena.

Unikt rekrutteringsprosjekt

Forskeren mener misjonskonferansen The Send er unik på tre måter; kirkelig bredde, størrelsen på arrangementet og at den er en del av en internasjonal bevegelse.

– Historisk sett har misjonsorganisasjoner rekruttert misjonærer gjennom sine egne arrangementer, men dette er et felles rekrutteringsprosjekt, noe som ikke er vanlig, sier Engelsviken.

Han synes det er interessant at deltakerne kan vise sin interesse gjennom en app, men han tror ikke middelet er så viktig.

– Før i tiden skrev man brev til misjonsorganisasjonene, hvor man så fikk en bekreftelse, forklarer Engelsviken.

Han mener det er på samme måte i dag.

– De som velger å vise interesse har ofte et indre kall, som nå vil bli bekreftet av et ytre kall gjennom misjonsorganisasjonene.

Julie Horpestad

Julie Horpestad

Julie Horpestad er tilknyttet Vårt Land som journalist i religionsavdelingen.

Vårt Land anbefaler

1

1

Mer fra: Religion